Lajme

 • Rreth unazës së rrëshqitjes

  Roli dhe përzgjedhja e yndyrës lubrifikuese për unazën e rrëshqitjes Për shkak të fërkimit rrotullues, unaza elektrike e rrëshqitjes do të konsumohet dhe nxehet gjatë përdorimit, gjë që është e lehtë për t'u dëmtuar.Prandaj, disa prodhues të unazave rrëshqitëse do të përdorin disa yndyrë lubrifikuese përçuese...
  Lexo më shumë
 • Roli dhe përzgjedhja e yndyrës lubrifikuese për unazën e rrëshqitjes

  Për shkak të fërkimit rrotullues, unaza elektrike e rrëshqitjes do të konsumohet dhe nxehet gjatë përdorimit, gjë që është e lehtë për të shkaktuar dëme.Prandaj, disa prodhues të unazave të rrëshqitjes do të përdorin pak yndyrë lubrifikuese përçuese në sipërfaqen e kontaktit për ta bërë unazën e rrëshqitjes më të qëndrueshme.Më poshtë është një hyrje për...
  Lexo më shumë
 • Si funksionojnë unazat e rrëshqitjes?

  Parimi themelor i punës së unazës së rrëshqitjes është të mbështetet në kornizën fikse për të përfunduar transmetimin e fuqisë së kërkuar për funksionimin mekanik dhe procesin e transmetimit të sinjalit midis pjesës rrotulluese dhe pjesës fikse rrotulluese.Meqenëse vetë unaza e rrëshqitjes është një transmision shumë i saktë...
  Lexo më shumë
 • Avantazhet dhe disavantazhet e teknologjisë së furçës për unazën e rrëshqitjes përçuese

  Unaza e rrëshqitjes është një përbërës lidhës rrotullues i energjisë elektrike, sinjalit dhe mediave të tjera të përbërë nga një pajisje rrotulluese (rotori) dhe stator (statori). Rryma elektrike dhe sinjali lidhen dhe transmetohen përmes furçave.Prandaj, performanca e furçës përcakton cilësinë e performancës së ...
  Lexo më shumë
 • Analiza mbi rreziqet e fshehura të përdorimit të yndyrës lubrifikuese në unazat elektrike të rrëshqitjes

  Shumë prodhues të unazave të rrëshqitjes promovojnë avantazhet e përdorimit të yndyrës lubrifikuese në unazat e rrëshqitjes: yndyrat lubrifikuese jo vetëm që mund të zvogëlojnë konsumin e materialeve të kontaktit të unazave rrëshqitëse, duke zgjatur kështu jetën e tyre, por gjithashtu të rrisin përçueshmërinë elektrike dhe termike, inertitetin, oksidimin e shkëlqyer...
  Lexo më shumë