Вести

 • За Слип прстен

  Улогата и изборот на маст за подмачкување за лизгачкиот прстен Поради ротирачкото триење, електричниот лизгачки прстен ќе се носи и загрева при употреба, што лесно може да предизвика оштетување.Затоа, некои производители на лизгачки прстени ќе користат проводна маст за подмачкување...
  Прочитај повеќе
 • Улогата и изборот на маст за подмачкување за лизгачки прстен

  Поради ротирачкото триење, електричниот лизгачки прстен ќе се носи и ќе се загрева за време на употребата, што лесно може да предизвика оштетување.Затоа, некои производители на лизгачки прстени ќе користат проводна маст за подмачкување на површината за контакт за да го направат лизгачкиот прстен поиздржлив.Во продолжение следува вовед за...
  Прочитај повеќе
 • Како функционираат прстените за лизгање?

  Основниот принцип на работа на лизгачкиот прстен е да се потпре на фиксната рамка за да го заврши преносот на моќта потребна за механичката работа и процесот на пренос на сигнал помеѓу ротирачкиот дел и ротирачкиот фиксен дел.Бидејќи самиот прстен за лизгање е многу прецизен пренос...
  Прочитај повеќе
 • Предности и недостатоци на технологијата на четка за проводен лизгачки прстен

  Лизгачкиот прстен е ротирачка компонента за поврзување на електрична енергија, сигнал и други медиуми составена од ротирачки (ротор) и стационарен (статор) уред. Електричната струја и сигналот се поврзани и се пренесуваат преку четки.Затоа, перформансите на четката го одредуваат квалитетот на изведбата на ...
  Прочитај повеќе
 • Анализа на скриените опасности од употребата на маснотии за подмачкување во електричните лизгачки прстени

  Многу производители на лизгачки прстени ги промовираат предностите на употребата на маснотии за подмачкување во лизгачките прстени: Мастата за подмачкување не само што може да го намали абењето на материјалите за контакт на лизгачкиот прстен, а со тоа да го продолжи неговиот животен век, туку и да ја зголеми електричната и топлинската спроводливост, инертноста, одличната оксидација...
  Прочитај повеќе